Kaupallisilla takauksilla turvaamme sopimusosapuolten välisiä suoritusvelvoitteita. Rakentamisessa sekä kone- ja metallituoteteollisuuden projekteissa intressit ovat suuria, ja tilaaja haluaa usein vakuuden siitä, että sopimuskumppani pystyy suoriutumaan lupaamastaan. Vakuuksia käytetään, jotta niin tilaaja kuin toimittajakin voivat keskittyä omaan liiketoimintaansa eli sopimuksen täyttämiseen.

Vakuuden asettamisvelvollisuus perustuu pääsääntöisesti joko osapuolten väliseen sopimukseen tai lakiin. Rakennustoimialalla sopimusehdoissa viitataan usein rakennusurakan yleisiin sopimusehtoihin (YSE 1998), joissa on määritelty vakuuden asettamista koskeva vakiomenettely. Lakiin perustuva vakuuden asettamisvelvollisuus voi olla esimerkiksi viranomaistahon hyväksi asetettava vakuus ympäristö- tai maa-ainesluvan saamiseksi. Takaukset voivat sopimuksesta riippuen olla joko omavelkaisia takauksia tai ns. Demand-takuita (Demand Guarantee).

Asiakkaidemme toistuviin takaustarpeisiin tarjoamme takauslimiitin, joka on yleensä vastavakuudeton. Limiitin määrästä, hinnasta ja muista ehdoista sovimme aina kanssanne henkilökohtaisesti.

Henkilökohtaisen palvelun ohella tarjoamme nopean ja joustavan sähköisen takauspalvelun.  Voit tilata vakiomuotoiset takaukset kätevästi ePalvelumme kautta mihin vuorokauden aikaan tahansa. Käsittelemme takaushakemuksenne heti sen saavuttua ja toimitamme takaussitoumuksen yrityksellenne ja edunsaajalle sähköisesti. Saat toki myös paperisen sitoumuksen pyydettäessä. Yksilöllisemmissä takaustarpeissa tavoitat meidät puhelimitse.

Yksittäiset takaukset sopivat parhaiten suurehkoihin kertaluonteisiin takaustarpeisiin.

Garantian Myynti ja asiakasrahoitus –yksikön asiantuntijat ovat käytössänne jo siinä vaiheessa, kun neuvottelet urakkaan tai sopimukseen liittyvistä vakuuksista. Ota yhteyttä, niin selvitämme, miten ratkaisumme tehostaa yrityksenne pääomien käyttöä ja auttaa helpottamaan kaupantekoa.

Tutustu ePalveluun

Jos olet asiakkaamme ja yritykselläsi ei ole vielä käytössä ePalvelu-tunnuksia, voit hakea yksittäistä takausta myös oheisella lomakkeella.

Tunnukset saat laittamalla meille viestin osoitteella Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Ota yhteyttä

Sirpa-Liisa Heino

020 7479 820

 

Marko Himanen

020 7479 814

 

Ville Korte

020 7479 826

 

Jyrki Tarkkonen

020 7479 834

 

Timo Lehikoinen

020 7479 824

 

Martti Purhonen

020 7479 848

YHTEISTYÖKUMPPANIT