Asuntolainatakauksen avulla saat asuntolainallesi lisävakuuden, jonka avulla lainamääräsi voi olla merkittävästi suurempi kuin pelkällä asuntovakuudella.

Koska tarvitaan asuntolainan lisävakuutta?

Ostettavaa asuntoa vastaan voi saada lainaa useimmiten 60 % - 70 % asunnon arvosta. Vakuuskäytännöt voivat vaihdella jonkin verran pankkien välillä, ja vakuusarvostus voi riippua myös asunnon sijainnista ja kunnosta. Pankki edellyttää, että koko lainasummalle on vakuus. Lisävakuutta tarvitaan, kun lainatarve on suurempi kuin ostettavan asunnon vakuusarvo.

Mitä hyväksytään asuntolainan lisävakuudeksi?

Asuntolainan lisävakuudeksi voidaan pantata vaikkapa vanhempien omistaman asunnon osakekirja tai kiinteistön panttikirjat tai vaihtoehtoisesti hankkia Garantian takaus.

Harvemmin käytettyjä lisävakuuksia ovat esimerkiksi talletukset, pörssiosakkeet tai rahasto-osuudet. Pankki määrittää hyväksymänsä vakuudet ja niiden vakuusarvon.

Garantian takaus lisävakuutena

Garantian takaus on hyvä ratkaisu sekä ensiasunnon ostajalle että kodin vaihtajalle. Kaikkia säästöjä ei tarvitse sitoa asunnon hankintaan ja voit jättää rahaa talteen yllättävien menojen varalle. Garantian takausta hyödyntämällä vältät monimutkaiset vakuusjärjestelyt, jolloin lainaankin liittyvät järjestelyt ovat yksinkertaisemmat.

Mistä Garantian takauksen voi hankkia?

Garantian takauksen voit ostaa lainasi lisävakuudeksi valitsemastasi Garantian yhteistyöpankista, joita ovat Aktia, Danske Bank, Handelsbanken, HYPO, Oma Säästöpankki, POP Pankki, S-Pankki ja Säästöpankki.

Yhteistyöpankkimme neuvottelevat kanssasi lainan ja takauksen myöntämisestä, ja käyvät samalla läpi takauksen ehdot ja hinnan.

 

Garantia haluaa olla omistamisen tukena. Olemme taanneet suomalaisten yksityishenkilöiden asuntolainoja vuodesta 2003 alkaen ja vuoden 2017 loppuun mennessä takauksia oli myönnetty jo yhteensä 1,4 miljardia euroa. Takaustemme avulla kymmenet tuhannet suomalaiset ovat toteuttaneet unelmansa omasta kodista ja päässeet vaurastumisen alkuun. Asuntolainatakauksissa toimimme kahdeksan Suomessa toimivan asuntolainoja myöntävän luottolaitoksen yhteistyökumppanina.

Asuntolainatakaus perustuu Garantian pankille tai muulle luottolaitokselle myöntämään takausvakuutukseen, jolla turvataan vakuutuksenottajan myöntämien yksittäisten asuntolainojen takaisinmaksu. Asuntolainatakaustamme käyttämällä pankki tai muu luottolaitos saa edellyttämänsä lisävakuuden yksittäisen asuntolainan turvaksi. Asuntolainaa hakeva yksityishenkilö puolestaan saa pankille myöntämällämme asuntolainatakauksella tarvitsemansa lisävakuuden, eikä näin tarvitse henkilötakausta tai muuta reaalivakuutta. 

 

YHTEISTYÖKUMPPANIT

  • Kysy Garantian takausta asuntolainasi lisävakuudeksi yhteistyökumppaneiltamme Aktia logo rgb
  •